Tuinonderhoud

Om uw tuin het gehele jaar door in optimale conditie te houden is met regelmaat specifiek onderhoud van belang. Of het nu gaat om een kleinschalige of grootschalige tuin of groenvoorziening, wij nemen het onderhoud graag voor u uit handen. Kroeze hoveniers levert verschillende diensten op het gebied van onderhoud: boomverzorging, insectenbestrijding, gazononderhoud, ziektebestrijding, onkruidbestrijding en bemesting van uw plantenborders. Wij verzorgen onderhoud op maat door middel van een jaarrond onderhoudscontract of op afroepbasis. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat u vooraf weet waar u aan toe bent en dat u automatisch in onze planning meegenomen wordt. U bent het hele jaar ontzorgt van de conditie van uw tuin. Uiteraard staan wij op regiebasis ook voor u klaar. Er wordt dan voorafgaand een afspraak met u gemaakt om de werkzaamheden met u door te spreken.

Bemesting plantenborders

Bemesting met de juiste duurzame organische meststoffen op het juiste moment resulteert in een sterke, energieke groei van de vaste planten met lange bloei. Onze vakkundige medewerkers weten precies wat en wanneer uw plantenborders bemesting nodig hebben, zodat u optimaal kunt genieten van uw prachtige bloeiende planten.

Gazononderhoud

Om het hele jaar door een mooie grasmat te hebben, is goed gazononderhoud erg belangrijk. Uw gazon heeft ieder seizoen onderhoud nodig: bemesten, beluchten, verticuteren, onkruidbestrijding, mos verwijdering en het bestrijden van ongedierte, zoals emelten en mollen. Kroeze hoveniers kan u hiermee ontzorgen zodat uw gazon in optimale conditie zal blijven.

Verticuteren

Door mosvorming, onkruid en maaien ontstaat er een dunne viltlaag in het gazon, die bescherming biedt tegen vochtverlies en hitte. Wanneer deze laag dikker wordt dan een centimeter, dan begint het gazon te verstikken en te verzuren. Zuurstof, licht en lucht dringen niet meer goed door tot de bodem en het gras sterft af, waardoor mosvorming optreedt en er bruine plekken ontstaan. Om dit te verwijderen dient het gras geverticuteerd te worden. Door met een verticuteermachine over je gazon te gaan, worden mos en de viltlaag verwijderd en worden de wortels doorgesneden en kan het gras weer ademen. De beste periode om het gazon te verticuteren is in maart/april en kan desgewenst nogmaals uitgevoerd worden in september.

Insectenbestrijding

Insecten in uw tuin of groenvoorziening kunnen een groot probleem gaan vormen voor de beplanting en bomen. Vaak treedt de schade zo snel op dat u niet eens met het blote oog kunt zien wat de oorzaak is. Onze ervaren medewerkers kunnen vaak al in beginstadium de oorzaak signaleren, zodat bestrijding niet te laat is. Aan de hand van de oorzaak kan bepaald worden welke methode en welk bestrijdingsmiddel voldoet. Kroeze hoveniers bekijkt in eerste instantie of de bestrijding op natuurlijke wijze uitgevoerd kan worden. Zo kan in een aantal gevallen juist een insect gebruikt worden om een ander schadelijk insect uit te drijven. Een voorbeeld hiervan is het lieveheersbeestje. Het lieveheersbeestje wordt gebruikt bij het bestrijden van bladluis. De lieveheersbeestjes worden uitgezet door middel van het in de bomen hangen van kleine jute zakjes. De lieveheersbeestjes vinden hun weg in de boom en zullen de luizen dan opeten.

Ziekte- en onkruidbestrijding

Evenals insecten kunnen ook ziekten grote schade aan uw beplanting veroorzaken. Onze medewerkers zijn zo geschoold dat zij snel kunnen beoordelen wat de reden is van de schade en wat het juiste ‘redmiddel’ is. In feite zijn onze medewerkers de doktoren voor uw beplanting. Naast ziektes in uw beplanting, kan de vorming van onkruid ook de groei van uw beplanting belemmeren en een bedreiging gaan vormen voor uw plantenborders, gazon en verhardingen. Door niet tijdig ingrijpen kan het onkruid op dusdanige wijze gaan woekeren en uitzaaien, dat alle voedingsstoffen, zon en licht worden ontnomen van uw (vaste) planten. Regelmatig schoffelen en uitvoeren van onkruidbestrijding met het juiste bestrijdingsmiddel is dan ook noodzakelijk.

Naast de ‘gezondheid’ van uw planten is natuurlijk de uitstraling van uw plantenborders of groenvoorziening ook zeer belangrijk, want laten we eerlijk zijn: een prachtig bloeiende plantenborder is toch veel mooier dan een verwilderde plantenborder waar onkruid de overhand heeft.

 

 

 

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar wat Kroeze hoveniers voor u kan betekenen? Zou u met ons willen sparren over de mogelijkheden m.b.t. uw tuin of bent u gewoon het onderhoud van uw tuin zat en wilt u meer genieten van uw vrije tijd? Vul vrijblijvend het contact formulier in en één van onze professionals neemt vandaag nog contact met u op.

 Offerte aanvragen

Error 

 

WILT U MEER INFORMATIE?

 

Bel ons: 0345-681500