Boomverzorging

 

Snoeien

Het snoeien van zowel jonge als oude bomen is erg belangrijk. Al bij de aanplant van een boom is het belangrijk om (jeugd)snoei uit te voeren. Hierdoor wordt een goede groei bevorderd. Om deze groei te waarborgen moet er ook tussentijds gesnoeid worden, zodat de boom de juiste verhoudingen blijft houden.

Achterstallig onderhoud van bomen kan een gevaar opleveren voor de omgeving.
Het is verstandig regelmatig de bomen te laten verzorgen door een ervaren boomverzorger. Bij het snoeien wordt er gelet op de juiste verhoudingen tussen stam en takken. Gevaarlijke takken en toekomstige probleem takken dienen verwijderd te worden.

Kappen

Als een boom oud en/of van slechte kwaliteit is en de veiligheid niet gegarandeerd kan worden
of moet wijken voor nieuwe ontwikkelingen,  zal deze boom hoogstwaarschijnlijk gekapt moeten worden. Voor iedere plek, boom en situatie beheren wij elke techniek. Onze boomverzorger is in staat om de boom te kappen met gebruik van slechts enkele vierkante meters van uw tuin. Door de speciale afvangtechnieken klimt de boomverzorger in de boom en zorgt er dan voor dat de boom in kleine stukken wordt gekapt.

Verwijderen groenafval

Het vrijgekomen snoei- en groenafval kan middels onze versnipperaar worden verwerkt tot houtsnippers. Het is mogelijk deze te hergebruiken in uw  tuin of groenvoorziening. Ook kunt u het kaphout houden en gebruiken als kachelhout. In dat geval kan ons team kan in overleg met u kleine stukken hout zagen, die u zelf makkelijk kunt kloven.

Verwijderen stobben

Wat rest bij het kappen van de boom is de stobbe. Deze zit vaak in de weg bij het opnieuw aanplanten van beplanting of het aanbrengen van bijvoorbeeld een fundatie. Middels onze stobbenfrees kunnen wij zorg dragen voor het professioneel verwijderen van de stobben.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar wat Kroeze hoveniers voor u kan betekenen? Zou u met ons willen sparren over de mogelijkheden m.b.t. uw tuin of bent u gewoon het onderhoud van uw tuin zat en wilt u meer genieten van uw vrije tijd? Vul vrijblijvend het contact formulier in en één van onze professionals neemt vandaag nog contact met u op.

 Offerte aanvragen

Error 

 

WILT U MEER INFORMATIE?

 

Bel ons: 0345-681500