• Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - man_met_pot
  • Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - shutterstock_131937623
  • Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - shutterstock_1511376651_
  • Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - sliderimg
Homepage Tuinonderhoud Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes

Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes

Hoe herken ik de aanwezigheid van bladluis?

Bladluis is er in veel verschillende soorten en maten. Sommige bladluizen zijn zo klein dat ze met het blote oog bijna niet zichtbaar zijn. Een makkelijkere constatering van bladluis is de aanwezigheid van de stroperige vloeistof, oftewel honingdauw. De honingdauw wordt door de bladluis uitgescheiden en kan veel overlast veroorzaken op auto's, ramen van woningen en alles wat zich in de omgeving van de beplantingen waarop de bladluizen zich bevinden. Naast de aanwezigheid van honingdauw wordt uw beplanting op den duur geel en kan er ook schimmelvorming optreden.

Overlast tijdens de hele zomer.

Bij wat hogere temperaturen plant een bladluis zich het snelst voort, soms wel tot 25 generaties per zomer. Als het ook nog een beetje waait, dan verplaatst de bladluis zich in een razendsnel tempo, waardoor de overlast in een kort tijdbestek snel groter wordt. 

Bestrijding van de bladluis.

De meest effectieve manier om bladluis te bestrijden is door het uitzetten van larven én poppen van het lieveheersbeestje.

De larven van het lieveheersbeestje zijn grote veelvraten, welke zich in 4 weken tijd helemaal vol eten, waarna ze zich verpoppen. Na ongeveer 2 weken ontpoppen ze zich tot volwassen lieveheersbeestjes, die het werk weer voortzetten. Echter in deze 2 pauzeweken, hebben de luizen zich verder voort kunnen planten.

Om de 2 pauzeweken op te vangen, moeten er naast de larven op het zelfde moment ook de poppen worden uitgezet. Wanneer de larven zich gaan verpoppen en de pauzeweek intreedt, dan ontpoppen de poppen zich, waardoor er geen gat in de bestrijding valt.

De larven en poppen worden uitgezet door middel van zogenaamde jute zakjes.

 

 Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - Lieveheersbeestjes  Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - Lieveheersbeestjes 2


Kroeze hoveniers kan u adviseren en staat uiteraard voor u klaar om deze manier van bestrijding uit te voeren.

 

Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - bladluisbestrijding

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar wat Kroeze hoveniers voor u kan betekenen? Zou u met ons willen sparren over de mogelijkheden m.b.t. uw tuin of bent u gewoon het onderhoud van uw tuin zat en wilt u meer genieten van uw vrije tijd? Vul vrijblijvend het contact formulier in en één van onze professionals neemt vandaag nog contact met u op.

Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - offerte-arrow

Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - form Offerte aanvragen

Bladluisbestrijding met lieveheersbeestjes - icon_error 

 

WILT U MEER INFORMATIE?

 

Bel ons: 0345-681500