• Duurzame onkruidbestrijding - onkruid_banner
  • Duurzame onkruidbestrijding - shutterstock_131937623
  • Duurzame onkruidbestrijding - shutterstock_1511376651_
  • Duurzame onkruidbestrijding - sliderimg
Homepage Tuinonderhoud Duurzame onkruidbestrijding

Duurzame onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding op chemische wijze met glyfosaat is sinds maart 2016 verboden, waardoor er naar een goede vervanging gekekeken moest worden. Kroeze hoveniers is hierdoor actief met onkruidbestrijding op thermische wijze. 

 

Quads met onkruidbranders

Er zijn twee quads aangeschaft, waarop branderunits zijn gemonteerd. Inmiddels koken we het onkruid met deze moderne machines. Daardoor komen er geen bestrijdingsmiddelen in het milieu terecht.

Kroeze hoveniers voert momenteel met de onkruidbranders de bestrijding van het onkruid op straten en trottoirs, parken en pleinen en bedrijfsterreinen uit. De branders werken op LPG. Deze combinaties rijden over de bestrating om het onkruid te verhitten.

 

Het verhitten van onkruid

Onkruidbranders verhitten het onkruid zonder het te verbranden. Er blijft dus geen zwart geblakerd onkruid achter, maar licht gekookte plantjes. Al na een paar dagen is goed te zien dat het onkruid afsterft. Licht koken van het onkruid kost minder energie en het is ook effectiever. De hergroei van onkruid gaat namelijk minder snel.

 

Voorkomen van schade

De machines blijven op enige afstand van gevels, auto’s, heggen en andere obstakels. Dat gebeurt om te voorkomen dat de warmte van de machine schade veroorzaakt. Het gevolg hiervan is, dat er daardoor op die plekken nog iets meer onkruid achterblijft.

 

Verbod op gebruik bestrijdingsmiddelen

Sinds 15 maart 2016 is het in Nederland verboden, voor professioneel gebruik, om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Vorig jaar zijn wij bij de eerste klanten met loopbranders gestart met het branden van onkruid i.p.v. chemische bestrijding.

Duurzame onkruidbestrijding - quad(1)

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar wat Kroeze hoveniers voor u kan betekenen? Zou u met ons willen sparren over de mogelijkheden m.b.t. uw tuin of bent u gewoon het onderhoud van uw tuin zat en wilt u meer genieten van uw vrije tijd? Vul vrijblijvend het contact formulier in en één van onze professionals neemt vandaag nog contact met u op.

Duurzame onkruidbestrijding - offerte-arrow

Duurzame onkruidbestrijding - form Offerte aanvragen

Duurzame onkruidbestrijding - icon_error 

 

WILT U MEER INFORMATIE?

 

Bel ons: 0345-681500