• Oplossing wateroverlast - man_met_pot
 • Oplossing wateroverlast - shutterstock_131937623
 • Oplossing wateroverlast - shutterstock_1511376651_
 • Oplossing wateroverlast - sliderimg
Homepage Overig Oplossing wateroverlast

Oplossing wateroverlast

 

De afgelopen periode kreeg Kroeze Hoveniers uit Beesd veel meldingen van onze klanten dat hun kelders onderliepen met grote hoeveelheden water, als gevolg van hevige regenbuien. Door de rieten kappen op de woningen, komen er grote hoeveelheden water van de daken, waardoor het water niet snel genoeg in de grond kan zakken, als gevolg dat het water zijn weg gaat zoeken naar een dieper gelegen punt: de kelders van de woningen.

Gemeente Blaricum is bezig met een verordening tot ontkoppeling van het gemeentelijk riool met betrekking tot het hemelwaterafvoer van de woningen. Op deze manier kan er geen regenwaterafvoer op het gemeentelijk riool worden aangesloten met oog op de toekomst.

Samen met DDC-Heienoord heeft Kroeze hoveniers voor het oplossen van dit probleem bij een project in Blaricum een reinigbaar en inspecteerbaar krattensysteem verwerkt in de oprit.
Deze kratten zijn geschikt voor zware verkeersbelasting. Het Rigofill krattensysteem zorgt voor een waterbuffering, welke wordt berekend aan de hand van het dakoppervlak van de woning. Het krattenveld wordt ingegraven en aangesloten op de opvang-sleufgoten, welke het hemelwater afvoeren naar het krattensysteem. Het water kan zich nu in het krattensysteem verzamelen en zal geleidelijk in de grond wegzakken.Aangezien het grondwaterpeil zich in Blaricum e.o. wel op 5 meter diepte bevindt, is dit de uitstekende oplossing.

Het is ook een mogelijkheid om het opgevangen en gefilterde hemelwater te gebruiken voor uw beregening of als fonteinwater. Dit is erg duurzaam en het zal aanzienlijk schelen op uw waterrekening. Het slaan van een bronpomp wordt op deze manier overbodig.

Oplossing wateroverlast - beeld_2

Projecten

 • Oplossing wateroverlast - dsc01187
  Chopinhof Culemborg
  Realisatie park
 • Oplossing wateroverlast - dsc00672
  Vrij in Culemborg
  Revitalisatie Landgoed
 • Oplossing wateroverlast - beeld_2
  Infiltratiesysteem Blaricum
 • Oplossing wateroverlast - p7020385
  Tuin in Laren
  Klassiek modern

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar wat Kroeze hoveniers voor u kan betekenen? Zou u met ons willen sparren over de mogelijkheden m.b.t. uw tuin of bent u gewoon het onderhoud van uw tuin zat en wilt u meer genieten van uw vrije tijd? Vul vrijblijvend het contact formulier in en één van onze professionals neemt vandaag nog contact met u op.

Oplossing wateroverlast - offerte-arrow

Oplossing wateroverlast - form Offerte aanvragen

Oplossing wateroverlast - icon_error 

 

WILT U MEER INFORMATIE?

 

Bel ons: 0345-681500